• 考试
  • 2025-10-24 更新
  • 22 次浏览
  • 0 人收藏

听力篇章_2

分享

Passage Two

The New Year has come and gone, and many may have already forgotten what they had resolved to do on January 1st. But if that resolution was to volunteer more, now is the best time to start. Volunteering can drop after the holiday season, and by February, some organizations lack the volunteers they had in surplus just a month ago. [19] According to one survey, only 26% of Americans volunteered, despite reports that many Americans view volunteering as worthwhile.

Why such a disconnect? [20] Most people cite time and conflicting work schedules as major barriers, but employees and employers would actually benefit if companies made employee volunteering part of the job. Researchers have found donating our time and talent to others can lower blood pressure, boost happiness and improve mental and physical health. Studies have also linked employee volunteer programs with more productive employees. With so much emphasis on employee wellness these days, company volunteer programs could be the perfect 2025 resolution. But for volunteering to benefit employees and the workplace, the entire organization needs to be involved. By allowing employees to donate their time during work hours, the workplace becomes an outlet for personal fulfillment without affecting personal time. [21] In one survey, 89% of employees perceived companies that sponsored volunteer activities as creating a better working environment, and 75% said volunteering was critical to their well-being.

 

短文二

新年已至,许多人或许已经忘记了自己在1月1日许下的愿望。但如果当初的愿望是更多地参与志愿服务,那么现在正是开始的最佳时机。假期过后,志愿服务活动可能会减少,到2月份,一些机构的志愿者人数甚至会比一个月前还要多。一项调查显示,尽管许多美国人认为志愿服务很有价值,但只有26%的美国人参与志愿服务。

为什么会出现如此大的差距?大多数人认为时间和工作时间冲突是主要障碍,但如果公司将员工志愿服务纳入工作的一部分,员工和雇主实际上都会受益。研究人员发现,将我们的时间和才智奉献给他人可以降低血压、提升幸福感,并改善身心健康。研究还将员工志愿者项目与工作效率联系起来。如今,员工健康备受重视,公司志愿者项目或许是2025年最理想的志愿服务计划。但要让志愿服务惠及员工和工作场所,整个组织都需要参与其中。通过允许员工在工作时间贡献自己的时间,工作场所就成了一个在不影响个人时间的情况下实现个人成就感的途径。一项调查显示,89%的员工认为赞助志愿者活动的公司创造了更好的工作环境,75%的员工表示志愿服务对幸福感至关重要。

  • 19
  • 单选题
  • 分值:14.2
Stressful.
Burdensome.
Worthwhile.
Energy-boosting.

What do many Americans think of volunteering?
问:许多美国人如何看待志愿服务?

  1. 压力很大。
  2. 负担沉重。
  3. 是值得的。
  4. 让人充满活力。

解析

  1. 不正确,文章中没有信息表明美国人普遍认为志愿服务会带来压力。
  2. 不正确,文中未将志愿服务描述为一种沉重的负担。
  3. 正确,文章明确提到,有报告指出许多美国人认为志愿服务是“值得的”。
  4. 不正确,虽然后文提及志愿服务对健康有益,但“让人充满活力”并非文中直接描述的美国人对志愿服务的普遍看法。
  • 20
  • 单选题
  • 分值:14.2
By linking it with employees’ salary.
By taking it as the New Year resolution.
By improving work schedules.
By making it part of the job.

How could companies ensure both employees and employers benefit from volunteering?
问:公司怎样才能确保员工和雇主都从志愿服务中受益?

  1. 通过将其与员工工资挂钩。
  2. 通过将其作为新年决心。
  3. 通过改进工作安排。
  4. 通过使其成为工作的一部分。

解析

  1. 不正确,文章未提及将志愿服务与薪酬关联。
  2. 不正确,将志愿服务作为个人新年决心是文章开头的引子,并非公司确保双方受益的举措。
  3. 不正确,文章讨论的核心是公司将志愿服务纳入工作范畴,而非笼统地改进工作安排。
  4. 正确,文章明确指出,如果公司将员工志愿服务作为工作的一部分,员工和雇主都将从中受益。
  • 21
  • 单选题
  • 分值:14.2
It was very important to their well-being.
It was an outlet for their personal fulfillment.
It helped improve their working environment.
It had taken little of their spare time.

What did 75% of employees say about volunteering in a survey?
问:在一项调查中,75% 的员工对志愿服务有何评价?

  1. 这对他们的健康快乐非常重要。
  2. 这耗尽了他们多少业余时间。
  3. 这是他们实现个人价值的一个渠道。
  4. 这有助于改善他们的工作环境。

解析

  1. 正确,文章明确陈述,75%的员工表示志愿服务对他们的“健康快乐”至关重要。
  2. 不正确,文章未提及志愿服务耗尽业余时间的观点。
  3. 不正确,虽然文章提到职场成为实现个人价值的渠道,但这不是该项调查中75%员工对志愿服务的直接评价。
  4. 不正确,认为赞助志愿活动的公司能创造更好工作环境的是调查中89%的员工,而非75%的员工对志愿服务本身的评价。

如果喜欢我的内容,可以扫描二维码请我喝咖啡。

作者简介

yinbrew

www.yinbrew.com 创造者。


留言数:0