• 考试
  • 2025-10-23 更新
  • 28 次浏览
  • 0 人收藏

新闻报道_3

分享

New Report Three

[5] An Asda store in Wales is now home to five cats after they wandered in and made themselves comfortable. The supermarket is known for its loyal customers, but now has a different kind of visitor that has appeared over the last year. Regular shoppers at the supermarket are familiar with the sight of several cats settling down in the shop aisles. The unusual situation started about 12 months ago, when one cat routinely started visiting the store. [6] Local newspapers reported that puzzled customers posted on Facebook groups to try to find out if the cat was lost. But its owner assured the concerned customers it was very much loved and fed at home. It just enjoyed visiting the shop. Staff did their best to discourage the pet from hanging around. But instead of leaving and never coming back, it invited its friends round. [5] There are now at least five different cats who come almost on a daily basis. They visit the store so much that [7] staff have been forced to put up signs, asking their customers not to feed them.

 

新闻三

威尔士一家阿斯达超市现在成了五只猫的家,它们溜进店里,舒舒服服地安顿了下来。这家超市以其忠实顾客而闻名,但在过去一年里,又出现了一种不同类型的顾客。超市的常客们对几只猫在商店过道里安顿下来的景象并不陌生。这种不寻常的情况始于大约12个月前,当时有一只猫开始定期光顾这家超市。当地报纸报道,疑惑的顾客在Facebook群组中发帖,试图弄清楚这只猫是否走失了。但它的主人向这些忧心忡忡的顾客保证,它在家里备受宠爱,也吃得很好。它只是喜欢光顾这家商店。店员们竭尽全力阻止它逗留,但它非但没有离开不再回来,反而还叫上了朋友们一起。现在至少有五只不同的猫几乎每天都来。
它们来这家店的次数太多了,以至于店员不得不张贴告示,要求顾客不要喂它们。请根据刚刚听到的新闻回答问题5至问题7。

  • 5
  • 单选题
  • 分值:7.1
They are known for their loyalty to their owners.
They are brought in by the store’s customers.
They are regular visitors to the store.
They are pets kept by the store staff.

What do we learn about the five cats seen in the Asda store?

问:关于在阿斯达超市看到的那五只猫,我们可以得知什么?

  1. 它们以对主人的忠诚而闻名。
  2. 它们是由商店的顾客带进来的。
  3. 它们是商店的常客。
  4. 它们是商店员工养的宠物。

解析

  1. 不正确,报道提到超市以其忠诚顾客而闻名,但未提及这些猫以忠诚著称。
  2. 不正确,报道明确说明这些猫是自行进入超市的,而非由顾客带入。
  3. 正确,报道明确指出这些猫几乎每天都来超市,已成为常客。
  4. 不正确,报道显示这些猫有自己的主人,并非商店员工饲养。
  • 6
  • 单选题
  • 分值:7.1
It might be a nuisance to the loyal shoppers.
It might have been abandoned by its owner.
It might be 12 months old.
It might have got lost.

What did some customers think when they saw the first cat routinely appear in the store?

问:当看见第一只猫定期出现在超市里时,一些顾客是怎么想的?

  1. 它可能对忠实的购物者造成麻烦。
  2. 它可能被主人遗弃了。
  3. 它可能有12个月大。
  4. 它可能迷路了。

解析

  1. 不正确,报道中未提及顾客认为猫会造成麻烦。
  2. 不正确,报道显示猫主人很关心它,并未遗弃。
  3. 不正确,12个月是指猫开始出现的时间长度,并非猫的年龄。
  4. 正确,报道提到困惑的顾客在社交媒体发帖,试图确认猫是否迷路。
  • 7
  • 单选题
  • 分值:7.1
Feed the cats.
Remove any store signs.
Sit in the shop aisles.
Bring in pets with them.

What are customers asked not to do?

问:顾客们被要求不要做什么?

  1. 喂猫。
  2. 移除任何商店标识。
  3. 坐在商店的过道里。
  4. 带宠物进来。

解析

  1. 正确,报道明确说明店员已张贴告示,要求顾客不要喂猫。
  2. 不正确,报道中未提及与商店标识相关的要求。
  3. 不正确,报道中未提及禁止坐在过道里的要求。
  4. 不正确,报道中未提及禁止带宠物进店的规定。

如果喜欢我的内容,可以扫描二维码请我喝咖啡。

作者简介

yinbrew

www.yinbrew.com 创造者。


留言数:0