• 考试
  • 2025-10-22 更新
  • 23 次浏览
  • 0 人收藏

新闻报道_2

分享

News Report Two

British astronaut Tim Peake is stepping down permanently from his role as a European astronaut. He’s going to take up a full-time position as ambassador for science and space instead—work he’s been doing since 2019. The former British Army Air Corps helicopter pilot was selected as a European Space Agency astronaut in 2009. He flew to the space station for a 6-month tour in 2015. The tour saw him control a robot on earth remotely from orbit. He also helped dock two spacecraft. Tim said, “Being an astronaut has been the most extraordinary experience. I’ve had the privilege of working with an exceptional team of individuals during the past 13 years with the agency. It has been incredibly exciting and rewarding. By assuming the role of an ambassador for human flights to space, I’ll continue to support the European and the UK space agencies.”

 

新闻二

英国宇航员蒂姆·皮克将永久辞去欧洲宇航员的职务。他将转而担任科学与太空大使的全职工作——他自2019年以来一直从事这项工作。这位前英国陆军航空兵直升机飞行员于2009年被选为欧洲航天局宇航员。2015年,他飞往空间站进行了为期六个月的飞行。在飞行过程中,他从轨道上远程控制了地球上的一个机器人。他还协助完成了两艘航天器的对接。蒂姆说:“成为一名宇航员是最非凡的经历。在过去13年里,我有幸与欧洲航天局的一支杰出团队共事。这段经历令人兴奋不已,收获颇丰。通过担任载人航天大使,我将继续支持欧洲和英国的航天机构。”

  • 3
  • 单选题
  • 分值:7.1
He was once a full-time ambassador.
He was soon to retire from the army.
He became an astronaut in 2015.
He used to be a helicopter pilot.

What do we learn from the news report about Tim Peake?
问:关于蒂姆·皮克,我们可以从新闻报道中了解到什么?

  1. 他曾经是一名全职大使。 
  2. 他很快将从军队退役。
  3. 他在2015年成为一名宇航员。 
  4. 他曾经是一名直升机飞行员。

解析

  1. 不正确,报道指出他将"担任"全职大使,而非"曾经是"全职大使。
  2. 不正确,新闻未提及他即将从军队退役的相关信息。
  3. 不正确,他于2009年被选为宇航员,2015年是执行太空飞行任务的时间。
  4. 正确,报道明确提及他曾是英国陆军航空兵团的直升机飞行员。

 

  • 4
  • 单选题
  • 分值:7.1
It has been unbelievably exciting and rewarding.
It has been extraordinarily tough and demanding.
It has contributed a great deal to human flights to space.
It has given him exceptional privilege as an ambassador.

What does Tim Peake say about his work with the European Space Agency?
问:关于他在欧洲航天局的工作,蒂姆·皮克说了什么?

  1. 它是极其令人振奋且有意义的。
  2. 它对人类的太空飞行做出了巨大贡献。
  3. 它赋予了他作为大使的罕见特权。
  4. 它赋予了他作为大使的罕见特权。

解析

  1. 正确,他本人评价这段经历"极其令人振奋且有回报的",与选项表述一致。
  2. 不正确,报道未提及他的工作"对人类的太空飞行做出了巨大贡献"这一具体评价。
  3. 不正确,他所指的"特权"是过去13年中与优秀团队共事,而非担任大使。
  4. 不正确,该选项与C选项内容重复,且同样不符合原文表述。

如果喜欢我的内容,可以扫描二维码请我喝咖啡。

作者简介

yinbrew

www.yinbrew.com 创造者。


留言数:0