• 考试
  • 2025-11-17 更新
  • 32 次浏览
  • 0 人收藏

新闻报道_1

分享

Section A

Directions: In this section, you will hear three news reports. At the end of each news report, you will hear two or three questions. Both the news report and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

News Report One

Across the U.S., families are looking to the winter with fear as energy costs soar. A number of factors are creating a bad situation: Global energy consumption is up, but supplies have been reduced. [1] The Energy Department projects heating bills will jump 28% this winter for those who rely on natural gas. Natural gas is used by nearly half of U.S. households for heat. Heating oil is projected to be 27% higher and electricity 10% higher. That comes against inflation rates that accelerated last month with consumer prices growing 6.6%. That’s the fastest pace in four decades.

The pain will be especially acute in parts of the country that heavily rely on heating oil to keep homes warm. It’s projected to cost more than $2,300 to heat a typical home with heating oil this winter. [2] Last month, the federal government added $1 billion in funding to Low Income Home Energy Assistance Program, bringing the total to $4.8 billion. But that represents a reduction from last year’s energy assistance package of over $8 billion.

 

新闻一

随着能源成本飙升,美国家庭正怀着担忧心情展望今年冬季。多重因素导致当前困境:全球能源消耗上升,但供应量却有所减少。美国能源部预测,今年冬季使用天然气取暖的家庭取暖费用将激增28%。全美近半数家庭依靠天然气供暖。预计取暖油费用将上涨27%,电费则将上涨10%。这一形势恰逢上月通胀率加速攀升,消费者价格指数涨幅达6.6%,创四十年来的最快增速。

依赖取暖油供暖的美国部分地区将受到尤为严重的冲击。预计今年冬季普通家庭使用取暖油的供暖费用将超过2300美元。上月联邦政府已向《低收入家庭能源援助计划》追加10亿美元资金,使援助总额达到48亿美元,但较去年超过80亿美元的能源援助总额仍显缩减。

  • 1
  • 单选题
  • 分值:7.1
They will see a 27% higher price to buy natural gas.
They will have insufficient heating oil to keep warm.
They will have a costly bill to pay to heat their homes.
They will experience the coldest winter in four decades.

Why are families across the U.S. looking to this winter with fear?
问:为什么美国各地的家庭怀着恐惧迎接这个冬天?

  1. 他们购买天然气的价格将上涨27%。
  2. 他们将没有足够的取暖用油供暖。
  3. 他们将支付高昂的账单来为家里供暖。
  4. 他们将经历40年来最寒冷的冬天。

解析:

  1. 不正确,该选项混淆了关键数据。新闻中提到天然气取暖费用预计上涨28%,而27%是针对取暖油的涨幅。
  2. 不正确,该选项属于无中生有。新闻通篇讨论的是能源价格高企,并未提及任何关于取暖油供应不足的情况。
  3. 正确,这是对新闻核心内容的准确概括。新闻指出因能源成本飙升,家庭需支付显著增加的取暖费用,这正是恐惧的原因。
  4. 不正确,该选项偷换了概念。新闻中提到的“四十年最快增速”是指消费者价格指数(通货膨胀率),与冬季气温或寒冷程度无关。
  • 2
  • 单选题
  • 分值:7.1
Provided additional funding to Low Income Home Energy Assistance Program.
Assured U.S. citizens of an increase in energy supplies by the end of this year.
Predicted a 10% jump in heating bills for most U.S. households this winter.
Decided on this year’s energy assistance package of $8 billion in total.

What did the federal government do last month?
问:联邦政府上个月做了什么?

  1. 为低收入家庭能源援助计划提供了额外资金。
  2. 向美国公民保证在今年年底前增加能源供应。
  3. 预测今年大多数美国家庭的取暖费将上涨10%。
  4. 决定今年的能源援助计划总额为80亿美元。

解析:

  1. 正确,该选项与原文信息完全一致。新闻明确说明,联邦政府在上个月为低收入家庭能源援助计划增加了10亿美元资金。
  2. 不正确,该选项属于无中生有。新闻中完全没有提及联邦政府就“增加能源供应”向公民做出任何保证。
  3. 不正确,该选项张冠李戴。做出取暖费用预测的是美国能源部,而非题干所问的“联邦政府”。且10%的涨幅是针对用电取暖的家庭,并非大多数家庭。
  4. 不正确,该选项混淆了时间与数据。80亿美元是去年的能源援助总额,今年(包括上月追加后)的总金额是48亿美元。

如果喜欢我的内容,可以扫描二维码请我喝咖啡。

作者简介

yinbrew

www.yinbrew.com 创造者。


留言数:0