• 考试
  • 2025-11-10 更新
  • 46 次浏览
  • 0 人收藏

听力篇章_3

分享

Passage Three

[22][23] A new study from Oregon State University found that dogs tend to match their behavior with the children in their family. The findings are important because there is a growing body of evidence that dogs can help children in many ways. These include helping with social development, increasing physical activity, managing anxiety or serving as a source of attachment in the face of changing family structures.

Yet, very little research has focused on how dogs perceive and socially engage with children. [24] “The great news is that this study suggests dogs are paying a lot of attention to the kids that they live with,” said Monique Udell, the lead author of the study. “One interesting thing we have observed is that dogs are matching children’s behavior, but less frequently than what we have seen between dogs and adults. This suggests that while dogs may view children as social companions, there are also some differences that we need to understand better.”

While research has found dogs can have a lot of positive impacts on a child’s life, there are also risks associated with the dog-child relationship. For example, other studies have found dogs are more likely to bite children versus adults. “We still have a lot to learn about the dog-child relationship,” Udell said. [25] “But research does show that kids are very capable of training dogs.”

 

短文三

俄勒冈州立大学的一项新研究发现,狗往往会模仿家中孩子的行为。这项发现很重要,因为越来越多的证据表明,狗可以在很多方面帮助孩子,包括促进社交能力发展、增加体育活动、帮助管理焦虑,或在家庭结构变化时作为依恋的来源。

然而,很少有研究关注狗是如何看待并与儿童进行社交互动的。该研究的主要作者莫妮克·乌德尔说:"好消息是,这项研究表明狗非常关注与它们一起生活的孩子。我们观察到的一个有趣现象是,狗会模仿孩子的行为,但频率低于我们所见到的狗模仿成人的行为。这表明,尽管狗可能将儿童视为社交伙伴,但也存在一些我们需要更好理解的差异。"

虽然研究发现狗可以对孩子的生活产生很多积极影响,但狗与儿童的关系也存在风险。例如,其他研究发现,狗咬儿童的可能性高于咬成人。"关于狗与儿童的关系,我们还有很多需要了解,"乌德尔说,"但研究确实表明,孩子们完全有能力训练狗。"

  • 22
  • 单选题
  • 分值:14.2
Positive.
Original.
Important.
Surprising.

What does the passage say about the findings of a new study from Oregon State University?
问:文章怎么评价俄勒冈州立大学一项新研究的发现?

  1. 积极的。
  2. 新颖的。
  3. 重要的。
  4. 令人惊讶的。

解析:

  1. 不正确。虽然研究发现是正面的,但原文明确强调这些发现是“重要的”,并未直接评价其为“积极的”。
  2. 不正确。原文并未提及该研究发现是“新颖的”或具有原创性。
  3. 正确。原文第二句直接指出“这些发现很重要”,与此选项一致。
  4. 不正确。文章未表达该发现令人惊讶的意思。
  • 23
  • 单选题
  • 分值:14.2
Dogs match their behavior with kids as much as with adults.
Kids and adults alike find in dogs a source of attachment.
Kids' attitude to dogs is influenced by adults.
Dogs can help kids in many ways.

What does a growing body of evidence show according to the passage?
问:根据文章内容,越来越多的证据表明了什么?

  1. 狗与孩子的行为匹配频次和与成年人的行为匹配频次是一样的。
  2. 孩子和成人都把狗当作情感寄托的来源。
  3. 孩子对狗的态度受成人影响。
  4. 狗能在诸多方面帮助孩子。

解析:

  1. 不正确。研究指出狗与孩子的行为匹配频率低于与成年人的匹配频率,因此并不相同。
  2. 不正确。文中仅提到狗可以作为孩子情感寄托的来源,未提及成人是否也将狗视为情感寄托。
  3. 不正确。文章未涉及孩子对狗的态度是否受成人影响的内容。
  4. 正确。原文明确提到“越来越多的证据表明,狗能在诸多方面帮助孩子”,并列举了具体方面。
  • 24
  • 单选题
  • 分值:14.2
Dogs pay much attention to the kids they live with.
Dogs view both adults and kids as social companions.
Kids differ from adults in their behavior towards dogs.
Kids need to be aware of the risks in playing with dogs.

What did Monique Udell say their study suggests?
问:莫妮克·乌德尔说他们的研究表明了什么?

  1. 狗非常关注和它们一起生活的孩子。
  2. 狗把成人和孩子都视为社交伙伴。
  3. 孩子对待狗的行为与成人不同。
  4. 孩子需要意识到和狗玩耍时存在的风险。

解析:

  1. 正确。乌德尔的原话是“这项研究表明狗会非常关注和它们一起生活的孩子”,与此选项一致。
  2. 不正确。虽然文中提到狗可能将孩子视为社交伙伴,但未明确说明狗是否同样将成人视为社交伙伴。
  3. 不正确。研究比较的是狗对成人和孩子行为的反应差异,并未涉及孩子自身对待狗的行为与成人不同。
  4. 不正确。文章虽提到狗与孩子互动存在风险,但乌德尔并未在引语中直接建议孩子注意这些风险。
  • 25
  • 单选题
  • 分值:14.2
Understanding dogs
Training dog
Taking care of dogs.
Associating with dogs.

What does research show kids are very capable of doing?
问:研究显示孩子们非常有能力做什么?

  1. 了解狗。
  2. 训练狗。
  3. 照顾狗。
  4. 与狗相处。

解析:

  1. 不正确。文章未提及孩子非常擅长了解狗。
  2. 正确。原文结尾明确提到“研究确实表明,孩子非常有能力训练狗”,与此选项一致。
  3. 不正确。文中未讨论孩子照顾狗的能力。
  4. 不正确。虽然孩子能与狗相处,但文章强调的是他们训练狗的能力,而非一般性的相处。

如果喜欢我的内容,可以扫描二维码请我喝咖啡。

作者简介

yinbrew

www.yinbrew.com 创造者。


留言数:0